Hvorfor…

… vil jeg være journalist?

Fordi historier er min livret, og jeg graver, snuser og indsamler, til jeg er mæt. Når maven knurrer efter en god portion fortællesuppe, går jeg straks i gang med at finde de allerbedste ingredienser. Jeg er altid den første til at skrive et mindmap og kontakte de rigtige kilder.
I arbejdssituationer er jeg organiseret, god til at danne overblik og til at samarbejde med mange typer. Jeg er en åben lytter og ændrer gerne strategi, når bedre ideer dukker op.
Ikke mindst er jeg god til at stille spørgsmål. Mine venner har tit sagt mig, at jeg spørger om de mærkeligste ting. De forstår ikke altid, hvorfor jeg undrer mig over de små detaljer. Grunden er simpel. Jeg er bare så pokkers nysgerrig.

Jeg har 15 års erfaring som danser og danseinstruktør, så jeg er vant til at arbejde både front- og back stage. De mange timer foran spejlet har givet mig sans for at fremstille og formidle materiale til alle slags målgrupper. Det har skærpet mit blik for at opfylde netop den opgave, der ligger for dagen.
Til træning og på scenen er den mentale indstilling altafgørende for, om man formår at formidle historien troværdigt. Vil man nå målet, skal hjernen tunes ind på en positiv frekvens. Det handler om at fokusere på ens styrker og bruge svaghederne konstruktivt. Når jeg skal lære et svært trin, siger jeg til mig selv, at det vil lykkes, hvis viljen og indsatsen er der. Og så knokler jeg, til sveden driver.
Dans er historiefortælling, som skal vække følelser hos folk. Men det kræver fuldt fokus og en stærk rygrad at skinne igennem på scenen, så budskabet når helt ind under huden på publikum. Det formår jeg, fordi jeg er insisterer på det.

Evnen til at være smilende og imødekommende har været helt central for min kreative og disciplinerede baggrund. Som danser er jeg trænet i at omforme mine ideer til konkret handling og skabe historier med mennesker på forskellige platforme. Derfor kan jeg bidrage med et mere skævt syn på sagerne. For mig kan enhver impuls bruges som inspiration til et nyt projekt.
Jeg har et naturligt instinkt for samspillet mellem lyd, rytme og bevægelse, hvilket er en fordel til radio og TV. Men denne intuitive sans har jeg mindst lige så stor gavn af, når jeg sidder bag tastaturet. Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg er en ørn til grammatik og sprog. Komma og adjektiver skal spille. Ellers får jeg grå hår.